Топ-100

Новости футбола

Все
Футбол
Хоккей
Теннис
Остальное
Открыть все новости
Блоги

Санак празднует назначение Великобритании хозяевами Евро-2028 вместе с "Тремя Львами"

БЪРТЪН-ЪПОН-ТРЕН, 10 октомври – Президентът Риши Сунак празнува избирането на Обединеното кралство за домакин на Европейското първенство през 2028 година с Ирландия като посещение на футболистите на Англия в Ст. Джордж Парк във вторник.

Разположен между капитана на Англия Хари Кейн и мениджъра Гарет Саутгейт, Сунак позираше за снимки, държейки № 28 екип на Англия.

"Аз пораснах с Евро 96 като едно от най-запомнящите се спомени от детството ми", каза Сунак в изявление.

"Имаме шанс да направим това отново за още много хора, както направихме миналата година с Лъвиците (които спечелиха Женското Евро 2022 в Уембли, Лондон)."

"Ние посрещаме турнири по-добре от всички други. Това ще бъде голям тласък за икономиката. Ще посрещнем милиони хора в страната и ще вдъхновим цяло ново поколение."

Англия тренира преди първенството си срещу Австралия на Уембли в петък. Те също ще бъдат домакини на Италия за Евро квалификацията в следващия вторник.

Десет стадиона в Англия, Уелс, Ирландия и Северна Ирландия ще бъдат домакини на мачовете на Евро 2028.

"Очевидно и четирите (нации), и всичките различни стадиони и различни атмосфери, това е истински възторг", каза нападателят на Уест Хам Джерод Боуен пред журналисти в Ст. Джордж Парк.

"Всички са вълнувани от новините, които излезнаха днес, така че просто повече възторг, когато това се случи."

Источник

Поделиться

Еще по теме

Турнирная таблица

Результаты \ Календарь

Лидеры

Лучшие капперы